Zondag, 16 juni 2019

Publieksactie in Den Haag


Gepubliceerd op 23 augustus 2017

Publieksactie rondom Tweede Kamer debat Fipronil crisis

Morgen (donderdag 24 augustus) is om 10.30 uur het Algemeen Overleg van de Tweede Kamer commissie Economische zaken met Staatssecretaris van Dam en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Schippers plaatsvinden over de fipronilcrisis in de pluimveehouderij.

Wij roepen alle pluimveehouders in Nederland op om naar Den Haag te komen en daarmee uw steun te betuigen aan de getroffen collega's, de totale pluimveesector én kracht bij te zetten aan de oproep aan de overheid tot compensatie.

Hieraan voorafgaand organiseren LTO Nederland, BPV en de NVP een publieksvriendelijke actie op de Hofplaats voor de Tweede Kamer, door het uitdelen van gekookte eieren aan het publiek onder het motto 'Elke dag een Ei, Op uw gezondheid!'

Deze actie zal plaatsvinden van 9.30 uur tot 10.15 uur en vanaf 13.30 uur tot 14.30 uur.

Doel van de actie

Duidelijk maken aan de burger (consument) én politiek dat de pluimveehouders een gezond en veilig product produceren en een belangrijke economische bijdrage leveren aan Nederland.

Een actie om de al opgebouwde sympathie en ondersteuning van het publiek en consument nog verder te vergroten.

Oproep LTO Nederland, BPV en NVP

Bent u (vrijgegeven) pluimveehouder met huisverkoop en komt u morgen naar Den Haag dan wordt u gevraagd om 10 à 20 doosjes met 6 of 10 gekookte eieren mee te nemen om uit te delen aan het publiek.

Huishoudelijke mededelingen:

Het debat is vrij toegankelijk en te volgen vanaf de publieke tribune (zolang er voldoende plek is).

Vergeet niet uw geldig legitimatiebewijs mee te nemen voor toegang tot de Tweede Kamer.

Mocht u gezamenlijk naar Den Haag willen reizen dan is dit mogelijk vanaf de volgende locaties:

  • Vanaf hotel Van der Valk Aalsterweg 322, Eindhoven vertrekt om 8.00 uur een groep pluimveehouders naar Den Haag.
  • Vanuit de Gelderse Vallei is men bezig een bus te organiseren. Belangstellenden kunnen zich melden bij LTO de Gelderse Vallei, tel. 088 - 020 64 10

Parkeren kan in parkeergarage Plein 25, 2511CS Den Haag.

Kom ook naar Den Haag om middels uw aanwezigheid de getroffen pluimveehouders een hart onder de riem te steken én om de oproep tot compensatie van de belangenorganisaties aan de politiek te ondersteunen.

Onderdeel van dossier(s): Fipronil,