Woensdag, 16 augustus 2017

Dossiers

Dossiers: Fipronil


Lees meer

Interview Hennie de Haan - Boerenbusiness

Interview Hennie de Haan - Boerenbusiness

Kijk hier naar het interview van Hennie de Haan op BoerenBusiness-TV over de rol van de NVWA in de fipronilzaak. "De pluimveesector is veel te laat ingelicht. Was dat eerder gebeurd dan had de pluimveesector sneller in kunnen grijpen. Dat is verschrikkelijk; nu zijn veel familiebedrijven de dupe van enkele mensen die deze affaire veroorzaakt hebben. Vertrouwen is de basis van samenwerking; dat is nu ernstig beschadigd", aldus Hennie de Haan. Dit en meer over de affaire in het interview.


Lees meer

Oproep aan pluimveehouders: geef door of Chickfriend bij u bloedluis heeft bestreden.

Geacht NVP-lid,


Lees meer

Update Fipronil

Update Fipronil

Er zijn veel vragen rondom fipronil. NVP, LTO/NOP, COBK, Anevei en AVINED hebben deze nieuwsbrief opgesteld om te voorzien in informatie.


Lees meer

Fipronil

De NVP zit in het crisisoverleg met de NVWA en sectorvertegenwoordigers. Hieronder een nieuws-update welke door OVONED is opgesteld:


Lees meer

Update Fipronil - persbericht OVONED

Wij brengen u middels het persbericht wat OVONED vanavond heeft laten uitgaan op de hoogte van de laatste stand van zaken. Er zijn heel veel vragen onder pluimveehouders en er wordt achter de schermen keihard samen gewerkt om hier bevredigende antwoorden op te krijgen. Het is een intens trieste situatie waar we ongewild met elkaar in beland zijn. Helaas is de media er genadeloos in gesprongen, wat onze gezinsbedrijven des te harder treft. We wensen allen nogmaals sterkte en kracht.


Lees meer

Notitie stand van zaken fipronil incident d.d. 28-7-2017

NVP, LTO/NOP en COBK hebben zojuist aan alle IKB-ei deelnemers een notitie laten verzenden (via OVONED) om de informatie te inmiddels beschikbaar is, de afspraken die zijn gemaakt en vragen die nog uitstaan met pluimveehouders te delen. De notitie wordt ook doorgestuurd naar opfokbedrijven en vermeerderaars. Deze notitie 'informatie fipronil' is informatief van aard en bedoeld omdat de behoefte aan duidelijke informatie groot is, maar de beschikbaarheid daarvan nog niet gestroomlijnd verloopt. Wij doen ons uiterste best om iedereen zo goed als mogelijk op de hoogte te houden. Alle gedupeerden wensen we veel sterkte in deze spannende en onzekere tijd.


Lees meer

Inspanningen fipronil incident

Inspanningen fipronil incident

NVP werkt samen met LTO/NOP en COBK aan een sectorprotocol voor bedrijven waar Dega-16 is gebruikt en de fipronilwaarden uit de NVWA monsters te hoog zijn. Het wachten is nog op de eerste testresultaten.


Lees meer

Fipronil houdt pluimveehouders in de greep.

De NVWA heeft vandaag enkele tientallen legpluimveebedrijven preventief geblokkeerd omdat zij mogelijk met DEGA 16 (vermengd met fipronil) bloedluisbestrijding hebben laten uitvoeren.